Szent Klára Öregotthon

    A kézdiszentléleki Szent Klára Öregotthonban a nővérek próbálják életre váltani szabályzatunk következő szakaszát:

" Krisztus követése révén úgy valósítjuk meg az evangélium lelkületét, ha a szegények, öregek, betegek, kétségbeesettek, a társadalomból kitaszítottak és elnyomottak mellé állunk."

A Szent Klára Öregotthonunknak a Gyulafehérvári Egyházmegyei Caritas a fenntartója. Az otthon első lakóját 1995 augusztusában vettük fel. Az otthonban jelenleg három mallersdorfi nővér dolgozik, továbbá öt asszony a faluból  a gondozás, konyha és takarításnál, valamint egy házmester.

A Szent Klára otthon egy kis öregotthon, a 18 férőhely mindig foglalt. Jelenleg itt tizenöt nőt és három férfit gondozunk.

Munkánk lényegét és célját abban látjuk, hogy egyedülálló, szegény és idős embereken segítsünk, nekik jó gondozást és ápolást bíztosítsunk és testi szenvedésüket enyhítsük. Szeretetteljes egymásrafigyeléssel próbálunk a lakóknak bíztonságot nyújtani, s így házunk nagy családjába őket bekapcsolni. Amennyire lehetséges, figyelünk arra, hogy az idős és haldokló ember méltósága védve legyen, és ő ebben az időben is szeretettel legyen körülvéve. Az otthon minden lakója érezze, hogy ő itt fontos, hogy elfogadva és szeretve van nálunk.

Szeretnénk minden lakónak segíteni, hogy a halált, mint az Istenhez való hazatérést tudja elfogadni.