Kis Szent Teréz ház                                                            
„Én csak egy eszközt ismerek, amellyel a tökeletességre el lehet jutni az pedig a  SZERETET.”    
                              Lisieux-i Kis Szent Teréz

Nővérközösségünk 1999. aug. 31-től működik  Nagyváradon.
A ház az idős nővéreink régi lakása volt. Lisieux-i Kis Szent Teréz házunk védőszentje, elsősorban azért, mert Teréz nővérnek hívták az utolsó itt élő nővérünket, és másodsorban maga a szent példás élete sarkalt minket erre a célkitűzésre.
Mivel a házunkban sérült gyerekek óvodája működik, Kis Szent Teréz türelmes szeretetével szeretnénk végezni ezt a munkát és az itteni más szolgálatunkat is.
Az óvodában 10-12 gyerek járhat a specialitása miatt. Az óvodás gyerekek alvási ideje alatt, az ebédlőben két csoportra osztva ebédelnek a Szent László iskola kisdiákjai, akik 30-an vannak. Igyekszünk figyelembe venni, hogy a szegény és a rászoruló gyerekek legyenek előnybe az alapítónk szellemében.
 A Németországból érkező segély-szállítmányok kiosztásával is foglalkozunk, a váradi és a környékbeli falvak rászorulóinak (pl.családok,óvodák, plébaniák, gyerekotthonok).
A nagyváradi nővérközösségben négy nővér működik, akiknek besegítenek a világiak is, konyhások, különféle szakemberek: logopédus, gyógytornász és még sok jótevő ember. Az egyik nővértársunk a városban hitoktat.
Az alapítónk, boldog Paul József Nardini, és Assisi Szent Ferenc atyánk szellemében szeretnénk munkánkat végezni: egyszerűségben, alázatosságban, a társadalomból kitaszítottakat, szegényeket felkarolva és velük együtt megélve Jézus Krisztus Evangéliumát.

          

"Megszokott, kemény világunkban, a sérült emberek rávezetnek minket a bizalom, az egyszerűség a szeretet és az egység útjára."
Jean Vanier